>> Home >> Magazine >> This page

>> 500+ other articles are available in our archive

 

IPMS på Hobbymässan 2000

n av Anders Isaksson


Traditionsenligt hölls Hobbymässan under Allhelgonahelgen (3-5 november) i Frescatihallen i Stockholm. Lika traditionsenligt deltog IPMS med en egen utställning. Där fanns medlemmar som demobyggde och montrar som visade  modeller i olika stadier av färdigställande tillsammans med exempel på detaljeringsset, verktyg och referensmaterial.

Dessutom fanns möjlighet för barn och ungdomar att få sitta ner och bygga en egen modell. Tack vare Tommy Dahl på ColArt kunde vi erbjuda byggsatser från Airfix till självkostnadspris. Verktyg, lim och vattenbaserade färger tillhandahölls gratis om modellen byggdes på plats. Detta var mycket populärt och entusiasmen hos såväl byggare som deras föräldrar var hög.

Under de tre dagarna hade Hobbymässan uppskattningsvis knappt 20.000 besökare (en liten ökning jämfört med 1999) och vår utställning var mycket välbesökt. IPMS erhöll dessutom (för fjärde året i rad!) Hobbymässans eget utställarpris i kategorin Bästa plast. Förhoppningsvis har vi också lyckats värva nya medlemmar...

Byggbordet var ofta fullsatt.

 

"Hmm, hur ska det här sitta ihop?" Magnus Fridsell hjälper undrande byggare att tolka byggbeskrivningen.

 

En Red Arrows Hawk får passande färg.

Det här ska bli en Land Rover i skala 1:43.

 

Nästan färdig! Magnus Persson hjälper till med de sista dekalerna. 

 

Demobygge pågår...

 

Prisutdelning för utställarna på söndag eftermiddag. Mattias Linde får på IPMS vägnar ta emot pris för Bästa plast av Tommy C???.

n


This page: 
Has been last updated:
The URL of the page is:
Downloaded at:


©  Copyright 1997-2006 by IPMS Stockholm and the Community Members. All Rights Reserved.
The layout and graphics of this site, HTML and program code are © Copyright 1997-2006 Martin Waligorski. Used by permission.

Terms of use: This site is an interactive community of enthusiasts interested in the art of scale modelling of aircraft, armor, figures, spacecraft and similar subjetcs. All material within this site is protected under copyright, and may only be reproduced for personal use. You must  contact the Author(s) and/or Editor for permission to use any material on this site for any purpose other than private use.